Tietoisuus kehosta -joogakurssi

Enemmän energiaa, hyvinvointia ja läsnäoloa!

Tietoisuus kehosta -verkkokurssi ei ole pelkästään joogakurssi! 

Kehon jännitykset kuluttavat energiaa sekä vähentävät tyytyväisyyttä ja mielenrauhaa. Kun keho on joustava ja tasapainoinen, jaksamme paremmin myös arjen haasteet.

Kun tulemme tietoiseksi tavasta käyttää kehoamme, se pysyy joustavana ja avoimena helpommin.

Tietoisuus kehosta -kurssin ohjaa:

  • tutkimaan kehoa ja mielt√§
  • tunnistamaan kehon j√§nnitykset
  • tiedostamaan mahdolliset virheasennot

Koet tämän hetken siten miltä kehosi nyt tuntuu!

Kehomme tila määrittelee sen, mitä tunnemme tässä hetkessä. Tunteet tuntuvat kehossa. 

Vahva, joustava ja energinen keho = tyytyväinen ja rauhallinen mieli

Tietoisuus kehosta -joogakurssilla opit vapauttamaan kehosta jännityksiä, jotka ohjaavat ajattelua ja toimintaa.

 

Tietoisuuus kehosta -joogakurssin sisältö:

Jalat ja jalkatyöskentely

Jos pohkeet tai takareiden lihakset kiristävät, tämä osa on sinulle erityisen tärkeä!

Jalat ovat ryhtimme perusta. Helpotamme jalkapohjan jännityksiä sekä tutkimme jalkapohjan tärkeää merkitys koko seisoma-asennolle. Harjoituksessa keskitytään jalkojen aktivointiin sekä kireyksien tiedostamiseen ja vapauttamiseen.

Saat ohjeet Surya Namaskara A:n eli aurinkotervehdys-sarjaan. Sarja on ihana tehdä vaikka aamulla itsenäisenä harjoituksena tai joogaharjoituksen lämmittelyliikkeenä.

 

Lantio ja keskivartalo

Jos istut paljon, sinulla on alaselkä tai iskiastyyppisiä kipuja tai tarvitset lantionpohjan lihasten vahvistamista, tämä osa on juuri sinua varten!

Harjoituksessa keskitytään lantion alueen asennon tarkkailuun ja korjaamiseen sekä mahdollisten jännitysten tiedostaminen. Lisäksi opit tehokkaan tavan aktivoida lantionpohjan- sekä keskivartalonlihaksia.

Saat ohjeet Surya Namaskara B:n eli aurinkotervehdys-sarjaan. Voit tehdä molemmat aurinkotervehdykset peräkkäin, jolloin niistä tulee monipuolinen harjoitus tai tehdä lämmittelysarjana ennen joogaharjoitusta.

Ylävartalo ja käsityöskentely

Jos sinulla niskan ja hartioiden alue jumissa tai lihakset kiristävät lapojen välistä, niin tämän osan harjoitukset tulevat varmasti tarpeeseen.

Harjoituksessa on erilaisia ylävartaloaan, käsiin sekä niska- ja hartiaseudun aluelle vaikuttavia asanoita.

Käsityöskentely asanoissa auttaa vahvistamaan lihaksia, jolloin ne eivät enää mene niin helposti jumiin.

Saat myös käytännöllisiä vinkkejä kuinka voit arjessa helpottaa niska-hartiaseudun jännityksiä.

 

Palautuminen ja hellittäminen

Jos stressi vaivaa, olet kiireinen ja sinulla on univaikeuksia, niin tämän osan harjoitus on sinua varten!

Harjoituksessa viivytään asanoissa pidempään. Palauttavat asanat rentouttavat hermostoa ja mieltä. Palauttavissa asennoissa keholla ja mielellä on aikaa hellittää sekä päästää irti jännityksistä sekä kiireestä.

Saat myös joogaohjelman, johon voit lisätä omia suosikkiasanoitasi ja suunnitella juuri sinulle sopivan harjoituksen.

Tietoisuus kehosta -joogakurssi sisältää laajan valikoiman erilaisia harjoituksia:

  • 4 joogaohjelmaa (kesto 45-75min) nauhoitteina sek√§ kirjalliset ja kuvalliset ohjeet PDF- muodossa.¬†
  • 4 lyhyemp√§√§ joogaohjelmaa (kesto 15-25min) nauhoitteina sek√§ kirjalliset ja kuvalliset ohjeet PDF- muodossa.¬†
  • Surya Namaskara A ja B eli aurinkotervehdykset nauhoitteina sek√§ kirjalliset ja kuvalliset ohjeet PDF- muodossa. Voit tallentaa kirjalliset ohjeet itsellesi.
  • Syvien lihasten tuki -kurssi. Nelj√§ osainen kurssi, jossa opit tehokkaat harjoitukset lantionpohjan ja keskivartalon syvien lihasten vahvistamiseen.
  • Yoga Nidra eli jooginen syv√§ uni harjoituksen nauhoite (kesto 20min).
  • Ohjattu loppurentoutuminen (kesto 20min)

Joogaopettaja Johanna Remes-Koponen

Hei! Olen Johanna Remes-Koponen. Aloitin joogan 90-luvun lopulla ja olen opettanut joogaa päätyönäni vuodesta 2000. Olen opettanut PALJON joogaa. Itseasiassa parhaillaan joogaryhmiä oli viikossa 23 ja oppilaita viikon aikana yhteensä yli 700. Tällä hetkellä asun Skotlannissa, mutta haluaa edelleen jakaa joogasta oppimiani taitoja eteenpäin, joten suunnittelin Tietoisuus kehosta -joogakurssin.

Minulle jooga on ollut keino parantaa oma kehoni sekä rauhoittaa mieleni. Opetustapani on tarkka, mutta erittäin käytännönläheinen. Minusta harjoittelun pitää oikeasti tuoda muutosta olemiseen ja arkeen. Satojen joogatuntien kokemus on antanut minulle vankan ammattitaidon ja kyvyn ymmärtää kehon toimintoja pintaa syvemmältä. Kurssin kaikki materiaalit pohjautuvat vahvaan kokemukseen ja toimiviin harjoitteisiin.

Monipuoliset ja helpot materiaalit

Katso videolta miltä kurssin uudet nettisivut näyttävät sekä kuinka helposti löydät kurssin harjoitukset ja tulostettavat materiaalit.

 

"Tänä aamuna tehdessäni yhtä lähettämistäsi Tietoisuus kehosta -joogasarjaa havahduin vahvaan kiitollisuuden tunteeseen: miten hyvät eväät harjoittelulle siinä paketissa onkaan! Olen nyt tehnyt muutaman viikon joka aamu liki tunnin joogasession - ja se tuntuu jo vyötärön ympäryksessäkin niin, että päälle mahtuvat aiemmin liian kireät housut! Tyytyväisenä olen huomannut, että muistan ihan muissakin tilanteissa oikaista ja avata "runkoani" esim. seisoessa ja liikkeitä tehdessä löysätä jännitystä niistä kehonosista, joita liikkeeseen ei tarvita."

Kaija

""Kurssi on ollut aivan ihana ‚̧‚̧‚̧ Jooga on taas iso osa el√§m√§√§, ja kroppa jo pyyt√§√§ sit√§ ūüėä Kiitos Johanna ‚̧""

Maarit

"Alkaa olla vähän erilainen olo. Enemmän tai vähemmän joogaa joka päivä. Lyhyet vinkit olleet tosi hyviä kiireisiin päiviin. Epäkkään alareuna ja leveä selkälihas ovat vahvistuneet ja takareidet alkaneet venyä. Kiitos tästä kurssista. Kun tekee ohjelmaa, päässä kuuluu sinun ohjaukset tunneilta."

Anne

"Viime viikolla jalkojen aktivointi ja jalkatyöskentelyn huomiointi huipentui kävelyjoogaan, jonka jälkeen ihanan rauhallinen olo. Myös kuntosalikaveri on saanut ohjeita jalkatyöskentelyyn samalla, kun muistuttaa itseä ja puhuu ääneen. Hyvää kannattaa kierrättää. Nyt ekan kerran koko tämän viikon ohjelma lävitse takkatulen loimussa, rentouttavaa. Sivutaivutukset olivat tarpeellisia. Jopa hartiaseisonta tuntui parin vuoden tauon jälkeen hyvälle. Ehkäpä teen sitä jatkossa useammin :) Kiitos Johanna, kun järjestit tämän kurssin."

Sari

"Olen osallistunut useammalle Johannan kurssille, koska kaikki ovat olleet hyviä ja tehokkaita. Ja tietoisuus kehosta on kaiken a ja o. Muuten on vaikea olla läsnä tai oppia läsnäolevaksi. Keho kertoo myös, mitä tunteita olen sinne varastoinut. Johanna kertoo asiantuntevasti, eri asanoiden vaikutukset kehoon ja vielä tarkemmin, miten mm. käsien tai jalkaterien asennoilla on yhteys muualle kehoon. Kurssilla selviää, mitkä asennot virkistää, mitkä rauhoittaa. Siellä oppii myös, miten joogaharjoituksen tuomat hyödyt voi toteuttaa arjessa. Selkeät ohjeet tekevät harjoittelusta helppoa. Eri pituisina yksikköinä löytyvistä harjoituksista on helppo valita sopiva oman ajankäytön mukaan. Johanna antaa hyvät sanalliset ohjeet, joten ei juurikaan tarvitse katsoa kuvaruutua. Helpottaa tekemistä. Johanna on erotellut selvät pääryhmät, mihin kulloinkin keskitytään. Ohjelmat löytyvät helposti. Ymmärrys omasta kehosta on parantunut. Varsinkin virheasennoista johtuvat kivut ovat vähentyneet. On kiva tehdä harjoituksia, kun aloittaminen on helppoa."

Eija
Joogaopettaja

"Taitava, tehokas ohjaus sanallisen ohjein ja kuvin vei syvemmälle tasolle kuin jo useamman vuoden harrastamani hathajooga suht isossa ryhmässä, jossa henkilökohtainen ohjaus puuttui. Tietoisuus kehosta -kurssilla on erinomainen ohjaus asanoiden tekemiseen sanallisesti, videoin, tekstien ja kuvien avulla. Tarjolla vaihtoehdot helpompaan ja vaikeampaan toteuttamiseen. Liikelaajuuteni ja -hallintani on edistynyt huomattavasti. Joogaaminen on vakiintunut jokapäiväiseksi: aamu ei käynnisty ilman joogaa. "

Kaija

"Kun teen harjoituksia, keho on aivan erilainen, ryhti on erilainen. Tietoisuus kehosta -joogakurssi on huippu. Selkeät sekä hyvät ohjeet."

Heli

"Johanna olet niin huippu ammattilainen <3 Tietoisuus kehosta -joogakurssilla on selkeitä perusliikkeitä, jotka sopivat kaiken harjoittelun vahvaksi pohjaksi."

Johanna

"Ainut keino saada oma mieli rauhoittumaan t√§ll√§ hetkell√§ on sun tietoisuus kehosta-joogakurssi. Edes se lyhyin harjoitus! Koko p√§iv√§n paahdan ihme tunnelmissa, enk√§ tajua tarttua joogaan ennen kuin olen jo pelkojani t√§risytt√§nyt ja itkenyt n√§kyviksi. Edelleen kiit√§n ihan syd√§meni pohjasta t√§st√§kin joogakurssista‚̧ԳŹ‚̧ԳŹ‚̧ԳŹ."

Tiina

""Tein t√§n√§ aamuna joogan kuunnellen ohjaustasi, ja voi vitsi, mik√§ ero tekemisen tietoisuudessa, kun annat hyv√§√§ ohjausta, mihin seikkoihin kiinnitt√§√§ huomiota asanan aikana!!! ūüėė Tajusin, ett√§ vaikka kehun tekev√§ni joogaa joka aamu, suoritan sit√§ enk√§ saa siit√§ irti samaa tietoisuuden tunnetta mik√§ nyt tuli. Eik√§ siihen tunteeseen my√∂sk√§√§n p√§√§se ison ryhm√§n joogassa, vaikka siell√§ saakin melkoisen tarkkaa ohjausta.""

Kaija

"Kiitos myös tästä joogakurssista. Olen vasta kuunnellut johdannot ja seuraavaksi aloitan ensimmäistä harjoitusta, mutta olen jo ihan myyty. Tykkään!"

Hanna
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.