3. vinkkiä helpottamaan tunteiden tunnistamista ja tuntemista

 
3. vinkkiä helpottamaan tunteiden tunnistamista ja tuntemista
 
1. harjoita kehotietoisuutta. Pysähdy niin usein kuin mahdollista tuntemaan miltä keho tuntuu juuri nyt.
Mielessä tunteet tuntuvat isoilta. Keho määrittää meidät tähän aikaan ja paikkaan. Kun keskitymme kehoon olemme läsnä tässä hetkessä. Tavallisesti meidän tunteet liittyvät joko tulevaisuuteen tai menneisyyteen ei juuri tähän hetkeen. Kun alitajunta huomaa, että juuri nyt ei ole mitään hätää, hermosto rauhoittuu ja tunne vaimenee.
 
2. harjoittele luomaan vastakkaisia tuntemuksia/tunteita kehoon esim.
🌟 kuuma ja kylmä
🌟 painavuus ja keveys
🌟 huoli ja ilo
Harjoittelemalla tunteiden luomista huomaamme, että tuntemukset ja tunteet eivät ole vaarallisia. Opetamme tällä tavalla itsemme tuntemaan tunteita ilman vastutusta. Vastustus tekee tunteista epämukavia, ilman vastustusta tunteet ovat vain tuntemuksia kehossa.
 
3. opettele päästämään irti ajattelusta. Kun huomaat vaikka pyörittäväsi jotain huolia mielessäsi, niin siirrä huomio kehoon ja hetken ajan keskity täysin kehoon.
Ajattelu on yksi keino "paeta" tunteita. Kun keskitymme ajatukseen, emme tavallisesti tunne tunnetta kehossa. Kuten tiedät mieli hyppii hetkessä tuleviin kauhuskenaarioihin ja märehtimään menneitä. Mielen maailmassa "tunteet" muuttuvat äärettömiksi, kehossa ne ovat rajallisia (rajoittuvat siihen miltä kehossa pystyy tuntumaan). Kun opettelet ajattelun sijaan siirtämään huomion kehoon ja siinä oleviin tunteisiin, tunteet muuttuvat helpommin tunnettaviksi. Ajatukset luovat kärsimyksen eivät tunteet.
Close

50% Complete

Kaksi askelta vielä

Liittymällä Tietoisuusakatemia uutiskirjeen tilaajaksi saat sähköpostiisi viestin uusista postauksista sekä vinkkejä ja tarjouksia. 

Lämpimästi tervetuloa!