Muuta elämäsi vuodessa

Uncategorized Oct 06, 2023
 

Minulle on tullut paljon kyselyitä siitä, mitä olen tehnyt, kun näytän niin erilaiselta kuin lähes vuosi sitten. Haluan nyt kertoa sinulle kaikesta siitä, mitä olen vuoden aikana kokenut ja millaisia muutoksia olen elämääni tehnyt.

Jos haluamme muutosta elämään, on syytä lähteä liikkeelle sisäisestä muutoksesta. Ennen kuin jotakin tärkeää ratkeaa sisäisesti, on todella haastavaa tehdä mitään ulkoisia muutoksia. Jo lapsena mietin usein sitä, miksi olemme kaikki niin erilaisia persoonia ja mikä saa meidät toimimaan hyvin eri tavoin keskenämme? Miksi puhun eri tavalla, teen erilaisia valintoja ja ratkaisuja, pidän erilaisista asioista kuin vaikkapa naapurin tyttö?

Minätarinamme saa alkunsa syntymän hetkellä ja koko hermostomme alkaa samalla muotoutua. Alamme tallentaa tietoa siitä, millainen tapa...

Lue lisää...

Näin vapaudut tarpeettomasta ajattelusta

Uncategorized Mar 06, 2023
 

Miten ajatukset syntyvät

Yksi monia ihmisiä hämmentävä asia on, että missä järjestyksessä ajatukset ja tunteet tapahtuvat. Monet ajattelevat, että ajatukset tuottavat tunteita. Näin ajattelin itsekin kauan. Minulla oikeastaan meni vuosia oivaltaa, että järjestys onkin päinvastainen. Tietoisuuteen syventymistä nopeuttaa huomattavasti, kun asiaa ei lähde lähestymään niin sanotusti väärästä päästä. Sen vuoksi olen tykännyt opettaa tätä asiaa pitäessäni tietoisuusharjoituksia ihmisille.

Mitä varten ajatukset ovat ja mikä on meidän todellinen tilamme?

Olemme erittäin rakastuneita ajattelemiseen. Ennen kuin aloitin meditaation ja tietoisuusharjoitukset, kuvittelin olevani yhtä kuin ajatukseni ja tunteeni. Harjoittelun aloitettuani aloin kuitenkin huomaamaan, että mieleni luo ajatuksia, joita pystyn...

Lue lisää...

Vapaudu ahdistuksen tunteesta

 

Moi! Tämän toistaiseksi viimeisen tunneteemaisen sarjan aiheena on ahdistuksen tunne. Kyseessä on varmaan aika monelle tuttu tunne. Puhumme siitä, miten ahdistuksen tunne tuntuu kehossa ja miten sen kanssa voisi tulla toimeen. 

Minä olen Johanna Remes-Koponen, olen joogaopettaja ja Tietoisuusakatemian perustaja. Toimin tunne- ja tietoisuusohjaajakouluttaja tällä hetkellä. Ja minä rakastan tunteita, ihan kaikkia tunteita. Ei ole väliä, ovatko ne positiivisia tai negatiivisia. 

Minulta kysytään paljon ahdistuksen tunteesta. Se on yksi yleisimpiä tunteita, mistä ihmiset kysyvät, että mitä ahdistuksen tunteen kanssa voisi tehdä. Haluan sanoa tässäkin sen, kuten sanoin jo aiemminkin, että ei ole absoluuttista totuutta, että tunne tuntuu tietyssä kohdassa, mutta sitä voi lähteä etsimään tietyiltä alueilta. Ahdistuksen tunteeseen...

Lue lisää...

Vapaudu häpeän tunteesta

 

Moi! Tämän videon aiheena on taas paljon toivottu tunne, eli häpeä. Käydään läpi miltä häpeän tunne tuntuu ja miten sen voisi sallia. 

Minä olen Johanna Remes-Koponen, joogaopettaja ja Tietoisuusakatemian perustaja. Toimin tietoisuusohjaajana ja -kouluttajana tunne- ja tietoisuustaidoissa. Ja rakastan tunteita, tunteet on mielettömän hieno juttu. 

Olen valinnut aiheiksi ns. negatiivisia tunteita sen takia, että luonnollinen olotilamme on tyytyväisyys, ilo, rauha ja onnellisuus. Ja silloin, kun meillä on tunteiden pelkoa ja stressitila, niin emme ole sisäisessä tyytyväisyyden ja rauhan tilassa. Mutta palaamme siihen heti, kun tunteet on tulleet nähdyksi. Eli sen takia minä en puhu niistä ns. positiivisista tunteista, koska niitä ei tarvitse etsiä. Ne tulee automaattisesti, kun pelkoon perustuvat tunteet on nähty. Kaikki negatiiviset tunteet on...

Lue lisää...

Tunnista vihan tunne ja opi asettamaan terveet rajat

 

Toivetunne; viha. Mahtava, mahtava vihan tunne. Miten löytää vihan tunne ja ehkä oppia tulemaan toimeen sen kanssa ja sallia sitä?

Minä olen Johanna Remes-Koponen, Tietoisuusakatemian perustaja. Olen yli 20 vuotta opettanut joogaa ja nykyisin toimin Tietoisuusohjaajana, opetan tunne- ja tietoisuustaitoja Tietoisuusakatemiassa. Nyt olisi tarkoituksena fyysisesti tutustua siihen, missä vihan tunne voisi tuntua ja miten sen kanssa voisi oppia tulemaan toimeen.

Minä rakastan vihan tunnetta. Vihan tunne on ollut minulle yksi ehkä pelottavimpia tunteita. Tunsin sen niin, että jos minä uskallan sallia vihan tunteen, niin maailma räjähtää. Tuntui, että kun vihastuu, niin se vie mukanaan ja ettei sitä voi sallia. Että se on vaan pakko tukahduttaa, on vaan pakko yrittää olla vihastumatta. Nyt myöhemmin, kun olen oppinut tulemaan vihan tunteen kanssa toimeen, niin olen tajunnut, että...

Lue lisää...

Tunnista ja vapaudu epävarmuuden tunteesta

 

Moikka pitkästä aikaa! Lupasin somessa, että tekisin tällaisen pienen sarjan tunteista ja siitä, miten tunteita voisi löytää. Minä olen Johanna Remes-Koponen. Olen joogaopettaja alkuperäiseltä ammatiltani ja Tietoisuusakatemian perustaja, jossa toimin tunne- ja tietoisuusohjaajana. Minun spesiaalini on tunteet ja tunteiden tunteminen. Tunteiden ymmärtäminen on muuttanut oman elämäni ihan totaalisesti. Olen aiemminkin jo puhunut siitä, mitä tunteet ovat ja miten tunteita tunnetaan, mutta ajattelin nyt puhua siitä, miten joitakin yksittäisiä tunteita voisi kehosta lähteä bongaamaan. Opetan ja ohjaan Tietoisuusohjausta, jossa etsitään ja tunnetaan tunteita kehossa, ja sitä kautta opitaan vapautumaan niistä tunteista. Tunteet eivät ole siis millään tavalla vaarallinen juttu, vaan ne ovat itseasiassa älyttömän hyvä juttu ja...

Lue lisää...

Ideat käytäntöön

chakrat tunnetaidot Oct 10, 2022
 

Päiväkahvit liven nauhoite 10.3.2021

Saatko usein hyvältä tuntuvia ideoita, mutta niiden käytäntöön tuominen ei vain meinaa onnistua? Sisäinen ääni tai tunne estää jostain syystä jatkamasta ajatusta pidemmälle. Kerroin päiväkahvilla kuinka ideat kulkevat chakrojen läpi ja kuinka chakrojen tukokset voivat estää ideoiden viemisen eteenpäin.

Lue lisää...

Tunnetaidot ja asanaharjoitus

 

Innostuin Joogahaaste-ryhmän livessä puhumaan tunteiden sallimisesta ja kuinka asanaharjoituksen avulla on mahdollista kehittää kykyä tuntea ja sallia tunteita.

 

Tämä on niiiiiiin tärkeä aihe, että voisin puhua tästä koko päivän, jos tämä sinustakin pitäisi kaikkien tietää, niin jaa tämä video eteenpäin. Kiitos, kiitos, kiitos!

Lue lisää...

Ohjattu energiapuhdistus (Päiväkahvit live 7.4.2021)

Uncategorized Oct 10, 2022
 

Jos haluat oppia enemmän energiapuhdistuksesta, niin Tietoisuusakatemian kuukausijäsenyydestä löydät Energiapuhdistuskurssin.

 

 

Lue lisää...

3. vinkkiä helpottamaan tunteiden tunnistamista ja tuntemista

 
3. vinkkiä helpottamaan tunteiden tunnistamista ja tuntemista
 
1. harjoita kehotietoisuutta. Pysähdy niin usein kuin mahdollista tuntemaan miltä keho tuntuu juuri nyt.
Mielessä tunteet tuntuvat isoilta. Keho määrittää meidät tähän aikaan ja paikkaan. Kun keskitymme kehoon olemme läsnä tässä hetkessä. Tavallisesti meidän tunteet liittyvät joko tulevaisuuteen tai menneisyyteen ei juuri tähän hetkeen. Kun alitajunta huomaa, että juuri nyt ei ole mitään hätää, hermosto rauhoittuu ja tunne vaimenee.
 
2. harjoittele luomaan vastakkaisia tuntemuksia/tunteita kehoon esim.
kuuma ja kylmä
painavuus ja keveys
huoli ja ilo
Harjoittelemalla tunteiden luomista huomaamme, että tuntemukset ja tunteet eivät ole vaarallisia. Opetamme tällä tavalla itsemme tuntemaan tunteita ilman vastutusta. Vastustus tekee...
Lue lisää...
1 2
Close

50% Complete

Kaksi askelta vielä

Liittymällä Tietoisuusakatemia uutiskirjeen tilaajaksi saat sähköpostiisi viestin uusista postauksista sekä vinkkejä ja tarjouksia. 

Lämpimästi tervetuloa!