Tietoisuusakatemian palvelut on tarkoitettu itsetuntemuksen syventämiseen ja antamaan inspiraatiota. Harjoitukset eivät ole tarkoitettu korvaamaan lääketieteellistä hoitoa. Jos sinulla on sairauksia, kipuja tai oireita neuvottele hoitavan tahon kanssa ennen harjoitusten aloittamista.

Tasapaino

Uncategorized Apr 20, 2021

Kirjoittanut Heli Suutari

Toivoin aiemmin, että voisin saavuttaa kirkkauden, jossa ei olisi varjoja.

Myöhemmin olen hyväksynyt, ettei ihanuutta aamusta iltaan ja päivästä toiseen taida olla tarjolla ennen kuin viimeinen lamppu sammuu. Vai olisiko sittenkin? Ehkä olenkin käsittänyt koko ihanuuden aivan väärin. Eräs viisas ja oppinut ystäväni totesi, ettei varjoa voi olla ilman valoa. Kyse on tasapainosta, joten se vaatii molemmat vaakakupit saman painoisiksi. 

Myöhemmin olen yrittänyt oivaltaa, mitä se tarkoittaa, ettei negatiivisia tunteita ole olemassakaan. Me vain koemme jotkin tunteet huonoina ja toiset hyvinä. Ehkä jonain päivänä sekin on itsestään selvää.

 

Pysäkillä

Tällä hetkellä olen vapaaehtoisesti poistunut turvalliselta alueelta elämässäni, joten olen itse kerjännyt verta...

Lue lisää...

Puukko

Uncategorized Mar 06, 2021
 

Kirjoittanut Heli Suutari

Kasvoin luontoa arvostavassa perheessä. Vietimme aikaa metsissä retkeillen ja marjastaen sekä talvella hiihtäen. Retkillä kohokohtana oli eväiden syönti, mutta tulen teosta, tai monesta muustakaan jutusta, ei olisi tullut mitään ilman terävää puukkoa. 

Jostain syystä olen kantanut omilla reissuillani puukkoa aina mukana. Lapissa esittelin puukkoni paikalliselle ja hän naurahti: ”Sulla onkin ollut puukolle paljon käyttöä!” Terä oli kirkas ja koko kapistus käyttämättömän näköinen. Hävetti. Pitikin mennä esittämään, enhän minä mikään oikea luonnonkulkija ollut, kaupunkilaislikka. 

Kädentaitajia ihailen valtavasti. Tunnen muutamia todella taitavia, mutta en ole nähnyt heidän kasvuaan taitajiksi. Silmissäni he ovat aina olleet valtavan osaavia. Itse en...

Lue lisää...

Kuinka alitajuinen mieli toimii

mieli tunnetaidot Feb 22, 2021
 

Kaasulämmitys alkoi temppuilemaan ja näytti huolestuttavasti siltä, että joudutaan olemaan ilman lämmitystä sekä lämmintä vettä lähes 10 päivää. Mieli reagoi tähän välittömästi ja aloin miettimään miten ihmeessä päästään lock downin aikaan suihkuun. Välittömästi, kun tuli "uhka", että ei pääse pesulle aloin tuntea, että hiukset ovat aivan hirveän likaiset. Näin meidän alitajunta/mieli toimii. Kerroin videolla miten tämä sama toimintamekanismi vaikuuttaa esim. jos alamme laihduttaa.

Lue lisää...

Talo

Uncategorized Feb 06, 2021
 

Kirjoittanut Heli Suutari

 

Keltainen talo

Olen alkanut ajatella itseäni talona. Ajatus lähti siitä, kun näin unia isosta keltaisesta talosta veden äärellä, metsän laidassa. Unieni talo oli niin suuri, että kaikki rakkaani mahtuivat sinne asumaan ja saivat puuhailla omia harrastuksiaan. Tilaa riitti sekä ulkona, että sisällä. Olennaisena osana kokonaisuutta oli ympäröivä luonto, varsinkin vanhat puut, joita pihapiirissä kasvoi useita. Unessa meillä oli myös eläimiä, jopa hevonen ja kanoja. Kaikki eläimetkin elivät siellä jotenkin omilla ehdoillaan ja rauhassa. 

Itselleni olin saanut ihanan valoisan tilan, johon johti erillinen sisäänkäynti. Se oli minun tilani, jossa maalasin, kirjoitin, rummutin ja tapasin ihmisiä. Minulla oli mahdollisuus hoitaa ja jutella, olin läsnä itselleni, toisille ja maailmalle. Huoneessa oli suuri,...

Lue lisää...

Tarina nimeltä Minä

mieli tunnetaidot tunteet Dec 03, 2020
 

Kirjoittanut Heli Suutari

 

Tarina nimeltä Minä

Elämä kirjoittaa itse itsensä. Oikeastaan meidän täytyy vain antaa sen tapahtua. Miksi yksinkertaiset asiat ovat usein niin vaikeita? Vai teemmekö niistä vain vaikeita?

Uskomuksemme itsestämme ja muista sekä ”maailman järjestyksestä” vaikuttavat siihen, miten olemassaolomme koemme. Kuinka paljon pakkoa ja toisaalta valinnan vapautta uskomme olevan.

Uskomukset, joita pidämme totuuksina ja sitä kautta hyväksymme ne, ovat usein syntyneet jo lapsuudessamme. Usein ne ovat syntyneet kokemuksen, kenties yksittäisen tapahtuman kautta.

Olen kiinnittänyt huomiota menestyneiden henkilöiden haastatteluja lukiessa, että useat mainitsevat jonkin yksittäisen lauseen, kannustavan kommentin tai luotettavan henkilön, joka on vaikuttanut ratkaisevasti heidän uskoonsa yrittää tavoitella omaa unelmaa....

Lue lisää...

Kuulumisesta

tunnetaidot tunteet Oct 29, 2020
 

Kirjoittanut Heli Suutari 

 

On useita tunteisiin, niiden ymmärtämiseen ja kohtaamiseen liittyviä teemoja, joita olen tutkaillut lähinnä omassa, mutta myös muiden elämässä. Yksi koko tähänastista elämääni halkovista teemoista, on ollut tarve kuulua johonkin. Jo pienenä koin erillisyyttä ja kuulumattomuutta. En ymmärtänyt, miksi asioita tehdään niin kuin tehdään. Mistä kaikki säännöt tulevat ja ennen kaikkea kirjoittamattomat normit, joita meidän oletetaan noudattavan?

 

Näkymätön maailma oli lapsena yhtä todellinen kuin näkyväkin. Keskustelin pääni sisällä ja pidin itsestään selvänä erilaisten henkiolentojen läsnäoloa. Nopeasti opin, ettei sellaista maailmaa saa tuoda esille. ”Todellisessa” maailmassa, jonka jokainen olemassa oleva asia on...

Lue lisää...

Näin pääset eroon ikävistä tunteista

tunteet Aug 06, 2020
 

Näin pääset eroon negatiivisista tunteista.

 

Intohimonani on opettaa joogaa, ja auttaa ihmisiä tulemaan tietoiseksi omasta kehosta, mielestä ja siitä kuka me oikeasti olemme! Haluaisin että jokainen voisi elää vapaana! Vapaudella ymmärrän, että se on vapautta menneisyydestä. 

Jos emme tiedä, miten voimme deletoida vanhat uskomukset, käsitykset itsestämme ja ympäristöstämme, ikävät kokemukset ja muistot, elämme koko ajan menneisyytemme vankeina. Sen määritelmän vankeina, kuka minä olen, mitä saan ja voin olla, mitä voin tehdä, mitä en voi tehdä..

Kaikki nämä määritelmät ovat vain harha! Ne eivät ole totta! Meidän ei tarvitse elää opitun minuutemme kanssa, vaan meidän on mahdollisuus vapautua siitä ja olla sitä mitä haluamme olla, emmekä se, miksi...

Lue lisää...
Close

50% Complete

Kaksi askelta vielä

Liittymällä Tietoisuusakatemia uutiskirjeen tilaajaksi saat sähköpostiisi viestin uusista postauksista sekä vinkkejä ja tarjouksia. 

Lämpimästi tervetuloa!